Možda razmišljate ovako:

Ja ne mogu biti trudna sa njim.

Morat ću napustiti školu.

Što ako moji roditelji saznaju?

Abortus će sakriti činjenicu da sam bila trudna.

Fetus je dio mog tijela ... zar ne?

Mnoge žene su iskusile neplaniranu trudnoću dok su pokušavale da završe školu kao samohrane majke. Zato Vam želimo pomoći. Svjesni smo teške odluke sa kojom se suočavate.

Prije nego što se odlučite za abortus, nazovite nas i razgovarajte sa nama. Mi Vam možemo pomoći da:

  • Saznate više o različitim postupcima abortusa
  • Istražite alternative abortusu

Sve naše usluge su besplatne i povjerljive, tako da nemate razluga za brigu. Ovo je i suviše teška odluka da je donesete sami. Dopustite nam da Vam budemo podrška. 


Znamo da su neki izbori teži od drugih.

Ovdje smo da Vam pomognemo.

Nastavite čitati za više informacija o procedurama abortusa. Informacije na našoj web stranici su namijenjene za opšte informisanje i ne predstavljaju zamjenu za profesionalni i / ili liječnički savjet.


PROCEDURA ABORTUSA

Unknown.jpeg

Medicinski abortus, obično do 8. sedmice nakon PMC (Posljedni menstrualni ciklus) RU486, Mifepriston / Mifeprex "Pilula za abortus"

Kako djeluje pilula za abortus?

Ova tableta medicinski prekida trudnoću, ali ne i hirurški. Napravljena je tako da blokira hormon progesteron koji je ključan u održavanju embrija živim. Pilula se uzima u do 8-9. sedmica trudnoće. Postupak uzimanje pilula za abortus je slijedeći:

  • Abortus pilule se daju oralno na klinici
  • Dva dana kasnije, druga tableta, Misoprostol se uzima kod kuće
  • Pacijentica se vraća na kliniku kako bi se utvrdilo da li je cijeli embrij izbačen iz maternice.

Oko 5-8% žena koje se odluče za ovu tabletu će trebati hirurški zahvat zbog nastalih komplikacija, kao što su pojačano ili obilno krvarenje.


week-8.jpg

Sedam sedmica od začeća

Koliko bi moja beba trebala biti razvijena u ovoj fazi?

Mnoge žene su iznenađene kada saznaju da još u ranoj trudnoći njihova beba već ima vlastitu DNA, srce koje kuca, ruke, noge, donju i gornju vilicu, očne kapke... Određen broj žena koje su uzele pilulu RU486 su izjavile da su vidjele beživotno tijelo svojih beba koje su prethodno izbačene iz maternice. Mnoge od njih su doživjele duboku traumu.

Izjave žena nakon hemijskog abortusa

"Mogla sam vidjeti sklupčan fetus ... Njegove rukice su bile sklupčane"

"...njegov mali kostur nije bio sasvim formiran ... mislim o ovome često ... osjećam se sasvim prazno."

“Nikome to ne bih preporučila. To je bilo najbolnije i najtraumatičnije iskustvo kroz koje sam ikada morala proći. Imala sam strašnu mučninu, i to grozno iskustvo još uvijek živi sa mnom i danas."


11.jpg

Jedanaest sedmica od začeća

Vakuum aspiracija se najčešće obavlja između 7-15 sedmica poslije PMC-a.

Instrument koji se zove "Kanula" se ubacuje u grlić maternice. Ovaj instrument je priključen na usisnu mašinu koja kada se uključi usisa bebu u posudu. Na kasnijem abortusu u prvom trimestru, aborcionist broji dijelove tkiva koji su usisani kako bi se osiguralo da je čitav fetus uklonjen.


14.jpg

Usisna Kiretaža, obično do 14 sedmica nakon PMC

Budući da je beba veća, doktor će možda morati koristiti instrument kako bi grlić maternice bio otvoren. Nakon što je maternica otvorena, fetus se usisava. Nakon toga, aborcionist uvlači dugačku petlju u obliku kirete u maternicu da sastruže preostale dijelove tijela fetusa.


24.jpg

Dilatacija i Evakuacija (D & E), 12-24 sedmica nakon PMC

Postoje dva koraka za ovaj postupak:

  1. Proširenje grlića maternice (najčešće umetanjem laminaria, (sušene alge)) i
  2. Smanjenje veličine fetusa, tako da može proći kroz grlić maternice.

Način na koji mnogi aborcionisti smanjuju veličinu fetusa je umetanjem pincete u maternicu žene, a zatim kidanjem fetusa komad po komad. Na taj način, dijelovi su manji i mogu proći kroz grlić maternice. Glava je zadnji komad koji treba biti uklonjen, slomljen pincetom, a zatim izvađen. Ponovo, dijelovi tijela se broje kako bi se osiguralo da je kompletan fetus izvađen. 


Lica abortusa


Srcepredraskrsc 1